Sälja din begagnade bil – vilka alternativ finns?

Sälja din begagnade bil – vilka alternativ finns?

Kunskap kan verkligen underlätta i bilförsäljningen. Tänk på att man kan sälja begagnade bilar via ett företag eller privat.

Det finns flera svenska företag som köper och säljer begagnade bilar. Här kommer några av dem:

KVD-bil

Vi samarbetar med KVD-bil, men vi tycker ändå att de har ett mycket bra upplägg. Du säljer din bil via deras tjänst och de sköter allt jobbigt som att värdera, fotografera, tvätta osv.

När bilen läggs ut kan man välja att ha auktion och när man säljer är det att rekommendera. Det är väldigt kul att få in buden och se hur priset stiger ju närmre sluttiden man kommer.

Blocket

Ett vanligt ställa att köpa och sälja bil på är vi Blocket. Där finns det ingen mellanhand, du kommer i direktkontakt med köparen och kan själv diskutera pris och förhandla. Det är lite mer jobb att älja via Blocket jämfört med KVD-bil, men om du kan dina saker kan du göra en bättre affär eftersom det inte finns någon mellanhand som tar provision.

Inbyte

Ett annat vanligt sätt att sälja sin bil är genom inbyte. Det är det absolut enklaste sättet och oftast det sämsta ekonomiskt. Inbyte innebär att du lämnar in din gamla bil i samband med att du köper ny och får då ett avdrag på priset på den nya bilen motsvarande vad din gamla bil är värd.

Skriv en kommentar

Bilvård

Bilvård

Att vårda sin bil kan göra under för livslängden. Alla komponenter i din bil mår bättre av att bli underhållna och eventuellt rengjorda. Detta förlänger livslängden på bilen och andrahandsvärdet. Bil…

Visa hela inlägget